Ansamblul din Făcăeni a câştigat trofeul Zărzărică Zărzărea

2

FLR_0659

Trofeul festivalului judeţean de folclor ,,Zărzărică zărzărea” a fost câştigat anul acesta de  ansamblul folcloric din Făcăeni. 
La cea de-a 22-a ediţie a manifestării, rivalităţile artistice au atins cote înalte. 
Cum miza obţinerii acestui titlu este o deplasare în Belgia la un festival internaţional de folclor, toţi participanţii şi-au dorit trofeul. 
Juriul a deliberat între grupul vocal din Munteni Buzău, dansatorii din Gheoghe Doja şi Ansamblul din Făcăeni care a obţinut 4 nominalizări din 7, iar rezultatul le-a nemulţumit în mod deosebit pe gazdele evenimentului care şi-au susţinut reprezentanţii şi au contestat câteva momente din concurs.
Câştigătorii sunt la al doilea trofeu, iar placheta a fost înmânată primăriţei din Făcăeni, Nuţi Roşu.
Supăraţi au plecat de la festivalul judeţean de folclor şi dansatorii din Mihail Kogălniceanu, care nu au fost votaţi în concurs deşi se aflau pe lista concurenţilor. Organizatorii susţin însă că toate grupurile şi ansamblurile de copii au evoluat în afara competiţiei, pentru experienţă, acestea având festivalul lor de desfăşurare, Grâuşor din Bărăgan. 
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. Felicitari atat dansatorilor cat si coregrafului.Nu inteleg un singur lucru,cine a inventat moda asta cu sosete albe la dansatoare,si eu am facut parte dintr-un ansamblu renumit din judet dar nu a existat asa ceva, strica tot farmecul costumului.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.