Apa care curge la robinetele slobozenilor va fi încă o dată controlată de instituţiile abilitate

3

În urma demersurilor întreprinse de Instituţia Prefectului, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa şi societatea furnizoare URBAN, a fost stabilit calendarul de prelevare a probelor de apă din municipiul Slobozia. Astfel, săptămâna viitoare, pe 26 octombrie, douăsprezece probe de apă vor fi luate din punctele Foraje 0 – 7; de la intrarea şi ieşirea staţiei de tratare, precum şi din reţeaua de distribuţie, punctele 1 şi 4.

Potrivit calendarului întocmit, pe 2 noiembrie alte douăsprezece probe vor fi prelevate din Forajele 8 – 12; din reţeaua de distribuţie, punctele 2, 3, 5, 7 şi Blocul U 10. Ultimele probe vor fi prelevate pe 9 noiembrie, din Forajele 15 – 20; din reţeaua de distribuţie, punctele 6, 8, 9 şi 10, iar de la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa vor fi prelevate un număr de 11 probe. În această perioadă, prelevarea probelor de apă va fi efectuată de reprezentanţii Institutului de Sănătate Publică Bucureşti.

Elena Oancea

3 comentarii

  1. De ce nu sunt chemate si alte organisme pentru a face aceste analize? Fiindca acestea doua (DSP-ul local si Urban) s-au declarat mai mereu favorabile consumarii acestei ape nepotabile. Ce interes ar avea aceste institutii sa isi dea tocmai acum cu stangul in dreptul?
    Parca vad ca vor copia tabelele cu analizele facut acum ceva vreme, schimband doar data…

  2. Institutul National de Sanatate Publica Bucuresti,va realiza din nou analiza tuturor probelelor prin laboratoarele proprii.Dupa cele 3 deplasari din 26 octombrie,2 si 9 noiembrie se vor face publice din nou analizele de la foraje ,intrarea si iesirea din statia de tratare si robinetele celor 12 puncte din oras.In toata aceasta perioada DSP si Urban fac probe conform programnului de conformare stabilit de dr.Radu atunci cand a semnat autorizatia ca apa este potabila si buna de consum uman.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.