Apă îmbuteliată la instituţiile de învăţămant

0

În colectivităţile şcolare din Slobozia unde rezultatele la apă au fost neconforme, trebuie să se asigure aprovizionarea cu apă de masă îmbuteliată, conform recomandării Institutului Naţional pentru Sănătate Publică Bucureşti.

Adresa a fost transmisă Instituţiei Prefectului ca şi o propunere de soluţii,  până la remedierea situaţiei create cu apa declarată de Direcţia de Sănătate Publică nepotabilă.

În perioada noiembrie-decembrie 2009, Laboratorul Naţional de Referinţă Pentru Supravegherea Calităţii Apei a efectuat 32 de probe de analiză a apei, din următoarele puncte de prelevare: forajele 0-17, la intrarea şi ieşirea din staţia de tratare, la robinetul din bucătăria grădiniţei numărul 3, la robinetul grupului sanitar al şcolii numărul 3, la spitalul judeţean: intrarea branşament şi secţia dializă, la blocul U10, la şcolile generale 2, 6 şi 13, dar şi la şcoala specială.

La unele dintre aceste puncte s-au înregistrat depăşiri la fier, iar unele probe au fost considerate necorespunzătoare. Pentru prima data apar în discuţie pesticidele, nedetectate sau nedeclarate pană în prezent.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.