Apă la Amara şi la Ţăndărei

4
O investiţie de peste un milion de euro a fost finalizată la Ţăndărei pentru reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă al oraşului.
Proiectul a fost finanţat prin Programul PHARE 2005 şi a urmărit şi implementarea prevederilor legislaţiei naţionale şi a directivelor europene în domeniul reabilitării şi modernizării alimentării cu apă a localităţilor urbane.
Investiţiile prin finanţări nerambursabile au început la Ţăndărei în 2001, cu două proiecte de infrastructură, la reţeaua de alimentare cu gaz a oraşului şi un sistem de management integrat al deşeurilor în zona de est a judeţului.
Autoritatea locală speră ca proiectele să genereze noi efecte multi-plicatoare, de dezvoltare a oraşului Ţăndărei şi a judeţului Ialomiţa. Viabilitatea investiţiilor se va proba în timp.
Şi la Amara a fost finalizat proiectul de îmbunătăţire a sistemului de alimentare cu apă. Investiţia, de peste 900 de mii de Euro, include introducerea unor elemente tehnologice suplimentare la frontul de captare, o conductă noua de aducţiune a apei, staţie de tratare şi extinderea sistemului de canalizare la nivelul oraşului.
Fondurile nerambursabile reprezintă 90% din investiţie şi au fost accesate prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar  restul de peste 90 de mii de Euro este contribuţia Consiliului Local Amara şi a Consiliului Judeţean Ialomiţa, în sume egale.
Perioada de implementare a proiectului a fost de 26 de luni şi 20 de zile, şi a fost finalizată la 30 noiembrie.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

4 comentarii

 1. Oare d-l Ionascu nu sughite cand aude astfel de stiri?
  Am repetat de cate ori am avut ocazia, ca si in Slobozia se putea executa investitia cu noua apa (ne)potabila din finantari nerambursabile, fara ca noi, cetatenii, sa suportam plata ratelor si a dobanzilor la creditul folosit in acest scop. In plus, investitia nu a cuprins si o noua statie de tratare (iata, necesara dupa ce s-a descoperit ca apa nu este buna de baut), si schimbarea tevilor. Deci, alti bani de platit pe spinarea locuitorilor din Slobozia. Ca sa nu mai amintesc ca aceleasi spinari cara de mai bine de un an, zi de zi, apa potabila cu bidoanele! Un calvar! Cu ce am gresit sa meritam asa ceva?

 2. cum cu ce ai gresit?
  ai votat!!

  si ai sa vezi ca tot cu el o sa votezi. o sa-i arate pe aia rai cu “deshtu”, o sa faca o asfaltariada, doua trei flori, trei pachete de pomana din primele angajatilor pe pile donate la partid ( deci tot de la noi ), si cu burta plina si fericit o sa pui stampila tot acolo.
  o sa uiti de apa galbena potabila pe care si asa o platesti de 2 ani degeaba, o sa uiti de banii bagati in buzunarele celor care iau apa de la fantana si o imbuteliaza, o sa uiti de etajele urcate cu miile de litrii de apa in spinare.
  n-o sa ti se spuna nici o statistica referitoare la incidenta inbolnavirilor din cauza apei “potabile”. o sa ti se dea peste nas de cate ori intrebi “de ce”, ori de cate ori o sa spui “eu nu platesc un serviciu care nu mi se ofera”.
  dar o sa uiti de toate astea, si multe altele, si o a votezi iar. din nou. acelasi si acelasi lucru.
  noi, ceilalti, o sa ramanem prizonierii votului vostru si incapacitatii voastre de a vedea dincolo de ce s-a intamplat cu doua zile in urma si ce se va intampla peste alte doua zile. sau poate o sa plecam totusi, din orasul fara apa, asediat de …

  PS: adresata acelorasi concetateni suparati ca nu se intampla nimic.

 3. Pt. Ion

  Iti inteleg perfect supararea! Dar greseala cetatenilor nu incepe de la vot, pana la urma nici nu reprezinta o vina asa de luat in considerare. Totul pleaca de la calitatea oamenilor politici care vor sa ajunga in functii ce le asigura puterea (fie ea de decizie, de gestionare a fondurilor, etc, sau doar ca termen in sine, PUTEREA — fiindca a aparut o categorie noua, cei insetati de putere!).
  Sa revin, calitatea celor care se propun sau sunt propusi a fi alesi este proasta, si atunci alegatorul, in virtutea dreptului sau legal de a alege, e pus in fata unei mari dileme: sa aleaga, dar din ce?, sau sa nu aleaga, dar in acest caz aleg altii si pentru el. In oricare caz, tot el, alegatorul, trebuie sa suporte consecintele.
  Uite, pe acest site mai e o stire, ca deja a aparut un candidat pentru alegerile din 2012 la functia de primar. Probabil in zilele urmatoare vor mai aparea si altii, printre ei, sunt sigur, se va afisa iarasi Gabi Ionascu. Am sa te rog ca atunci, cu vreo luna-doua inainte de alegeri, sa spui tu aici cu cine sa votam pentru a ne fi bine. Promit sa te ascult, dar am vaga banuiala ca tot dezamagiti vom ajunge. Fiindca pana nu se va schimba constiinta celui ales, ca el reprezinta pe cei ce i-au dat votul, pana cand interesele cetatenilor nu se vor clasa inaintea celor personale sau de grup, pana cand prima trasatura de caracter a unui primar va fi altruismul si chiar sacrificiul in interesul obstii… discutii ca astea vom tot avea…

  PS. Din 2000 nu m-am mai prezentat la nici un vot. E forma mea de protest, cu toate ca ma simt mereu pacalit de cei care voteaza. Dar prefer sa dau vina pe el, pe ea, pe ala, pe aia, decat sa imi zic ca mi-am facut-o cu mana mea!

 4. george,

  nu pt tine era “apostola” mea, tu mi-ai dat doar motivatia…
  daca voi mai scrie aici peste doi ani ( doamne ajuta sa plec din orasu asta odata ), si parerile mele vor fi altele, te rog sa-mi aduci aminte de ce am scris aici.

  eu sper ca in perioada asta, sa ne reevaluam modul de a privi alegerile, sa nu mai avem aceleasi discutii despre punga de faina si kilu de zahar din ziua alegerilor, sper ca slobozeanul sa isi ia ceata de pe creier si sa voteze in cunostinta de cauza ceea ce crede el, nu ceea ce i se spune.
  dar mai mult de atat, sper sa avem ce alege!! din pacate, primul partid lansat in cursa, e o mica dezamagire, cel putin pt mine. si e trist, ca avea potential. dar are timp sa-si revina.

  pana una alta, in limita posibilitatilor, voi incerca sa fac o critica constructiva.
  Nu la adresa lu’ Ionascu, pe asta l-am pierdut de mult, ne pierdem vremea cu el.

  din proprie experienta stiu ca atunci cand tu nu ai o problema, tinzi sa ignori faptul ca ceilalti chiar au acea problema. eu zic sa le scoatem ochii cu problemele noastre, sa-i aducem cu picioarele pe pamant in astia doi ani de-i avem la dispozitie.
  si poate se vor intampla si lucruri bune.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.