Apel umanitar pentru românii răniți în Muntenegru

3

donareCentrul de Transfuzii din Slobozia face apel către ialomiţeni să doneze săptămâna aceasta sânge pentru conaţionalii răniți în accidentul din Muntenegru.
Tragedia de zilele trecute din Muntenegru mobilizează şi echipele de salvatori din România, iar printre aceştia se numără inclusiv donatorii de sânge, din cauza nevoii urgente de produse sangvine pentru victimele accidentului, rămase în viaţă.
Pentru a eficientiza procesul de salvare în privinţa nevoii de sânge, Institutul de Transfuzii din Bucureşti va colecta în fiecare seară pungile de sânge provenite din toate judeţele ţării pentru a le trimite spitalului unde se află în acest moment internaţi răniţii. Pentru a salva vieţile românilor din Muntenegru, donatorii ialomiţeni se pot prezenta în special dimineaţa la Centrul din Slobozia.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. Este buna aceasta initiativa si ar trebui facute astfel de campanii de donare in fiecare luna.Condoleante familiilor celor decedati si sa le dea Dumnezeu tarie sa treaca peste aceasta tragedie .Dar cu riscul de a fi criticata va pun o intrebare…de ce trebuia declarata ziua de miercuri ,zi de doliu national?DE CE NU SE MOBILIZEAZA SA REZOLVE CU GENOCODUL DIN SISTEMUL SANITAR UNDE COPII SI ADULTI BOLNAVI DE CANCER SAU CU ALTE BOLI RARE SI GRELE SINT LASATI SA MOARA FARA MEDICAMENTE PT CA NU AU BANI DE TRATAMENT SAU NU IL GASESC DATORITA UNOR IMBUIBATI DIN ACEST SISTEM.

  2. din păcate, Nicoleta, în România bolnavii de cancer şi alte maladii incurabile, sunt consideraţi o cauză pierdută. asa e construit sistemul si asta e mentalitatea medicilor. sunt prea puţini doctorii care luptă pt viaţă. îmi spunea o studentă la medicină că printre primele lucruri învăţate a fost că ,,fiecare doctor are cimitirul lui“. eu cred că viaţa unui om depinde în primul rând de interesul uman al medicului, de pregătirea lui profesională şi abia în al treilea rând de dotarea materială. dar dacă medicii nu ar uita să rămână oameni, sistemul ar avea de toate! Doamne ajută pentru cei bolnavi. să dea peste doctori luminaţi, cât mai există!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.