APIA controlează existenţa efectivelor de animale pentru care se acordă subvenţie

0

vaci

Centrul judeţean APIA verifică existenţa efectivelor de animale pentru care se acordă subvenţie! Supracontrolul se face la faţa locului, în efectivele de ovine, caprine şi bovine pentru care au fost depuse cereri pentru ajutoare financiare în sectorul zootehnic.
Echipele A.P.I.A. verifică existenţa efectivă a animalelor în exploataţie, inclusiv a celor care nu fac obiectul cererii depuse, şi respectarea, pentru animalele găsite la faţa locului, a celor 4 elemente ale sistemului de identificare: crotalii aplicate, paşapoarte în original, înregistrarea în Registrul Naţional al Exploataţiilor – conform extrasului din ziua/preziua controlului, registrul individual al exploataţiei, completat la zi. De asemenea, se verifică existenţa  documentelor justificative a unor evenimente de forţă majoră şi pentru ieşirea din exploataţie, după caz.
Animalele găsite la control fără numere de identificare (crotalii), incorect identificate si cele care nu sunt găsite în urma controlului administrativ în exploataţie la datele obligatorii de retenţie sunt catalogate animale nedeterminate, care generează penalităţi sau excluderi de la plată.
În cazul în care solicitantul refuză sau restricţionează accesul în exploataţie a reprezentanţilor A.P.I.A. pentru efectuarea controlului la faţa locului, cererea prin  care s-a solicitat primă pe cap de animal devine neeligibilă.
Verificările în teren se fac până pe  28 septembrie 2014 în exploataţiile de ovine şi caprine si până la 21 decembrie 2014 în exploataţiile de bovine.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.