Arderea miristilor-un fenomen mai mult sau mai putin accidental

0
Contrar legislatiei, agricultorii prefera sa incendieze terenurile dupa recoltarea culturilor de paioase. Ei reusesc astfel, mai repede si mai ieftin, sa elibereze suprafetele pentru infiintarea altor culturi.
Cel mai important insa, in urma arderii miristilor se distrug si daunatorii.
Accidental sau nu, ieri la pranz, langa Herghelia Jegalia, focul mistuia o miriste si se extindea la perdelele de protectie forestiera.
Chiar pe marginea drumului, 4 cetateni adunau corcoduse, fara a fi interesati in vreun fel de focul care se extindea cu repeziciune:
foc1
Imediat dupa ce reporterii Radio Campus au semnalat la pompieri ca arde miristea langa Jegalia iar focul se extinde spre autostrada, la fata locului a aparut si un tractor care a inceput sa delimiteze suprafata incendiata. Brusc, in zona si-a facut aparitia si o doamna care a inceput sa strige dupa ajutor:
foc2
La 20 de minute de la momentul semnalarii incendiului la 112, pompierii de la Perisoru se interesau pe numarul care i-a apelat, unde arde ca sa ajunga si ei, desi fumul se vedea de la zeci de km, inca din dreptul combinatului chimic slobozia.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.