Asistenţa Socială, „Trecut prezent şi viitor”

0

Asistenţa Socială „Trecut prezent şi viitor” a fost tema unei conferinţe organizată de Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale, la care au fost invitaţi reprezentaţii tuturor instituţiilor cu atribuţii în sprijinul persoanelor neajutorate.
Directorul Olga Staicu spune că esenţa politicilor sociale este promovarea incluziunii active, iar in opinia secretarului Consiliului Judeţean Ialomiţa, ajutoarele sociale sunt incorect administrate de către instituţiile abilitate. Constantin Stoenescu a adus în atenţia opiniei publice cazul a trei copii olimpici din localitatea Cocora, care au fost hărţuiţi de instituţiile statului pentru o greşeală copilărească: “in ziua intoarcerii de la olimpiada au intrat in curtea unui cetatean si au luat niste bujori. Organul de cercetare penala i-a trimis la parchet, cerandu-ne sa luam masuri. Au fost trimisi in fata comisiei, dupa ce au umblat pe la parchet, prin tribunale… va rog sa ma iertati, eu ca presedintele comisiei, sa ma apuc sa le explic ca au savarsit o fapta foarte grava: furt calificat in concurs de infractiuni cu violare de domiciliu. Infractori de anvergura, domnule…”.
În cadrul simpozionului au mai avut loc prezentări referitoare la atitudinea părinţilor faţă de dizabilitatea propriilor copii, exemple de bune practică privind integrarea socială şi profesională a tinerilor crescuţi de stat şi rolul Bisericii în comunitate.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro
foto: Stefan Olteanu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.