Asociaţia culturală “Prietenii Oraşului de Floci”

0

orasul-de-floci

Iubitorii de istorie şi pasionaţii de tradiţiile şi obiceiurile locale sunt invitaţi să se înscrie în asociaţia culturală ,, Prietenii Oraşului de Floci“, înfiinţată de Consiliul Judeţean Ialomiţa pentru promovarea primei capitale a judeţului şi locului natal al lui Mihai Viteazul.
Conform statutului, membri asociaţiei vor plăti o contribuţie modică şi vor participa la deciziile privind acţiunile legate de baza arheologică de la Giurgeni.
Preşedintele Silvian Ciupercă apreciază că există o datorie a valorificării adevărului istoric pe care generaţiile actuale o au faţă de trecutul şi viitorul locuitorilor acestor meleaguri.
Proiectul privind asociaţia culturală ,,Prietenii Oraşului de Floci“ se înscrie în manifestările organizate şi dedicate Zilelor Europene ale Patrimoniului.
Pe 21 septembrie, iubitorii sitului arheologic de la oraşul naşterii lui Mihai Viteazul sunt invitaţi să vadă principalele descoperiri din campania 2013, precum şi o expoziţie cu recipiente de păstrat vin descoperite aici.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.