Astăzi a început examenul de bacalaureat

3

Emoţii maxime, subiecte grele şi profesori exigenţi, asta au spus aproape toţi candidaţii la proba orală de limbă şi literatură română din cadrul bacalaureatului.

Comisiile sunt formate din câte 2 profesori care îi examinează pe participanţi, în prezenţa a cel puţin trei candidaţi. Elevii primesc de la fiecare examinator câte o notă, iar diferenţa dintre cele două aprecieri nu trebuie să fie mai mare de un punct. Nota finală la proba respectivă se calculează ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, din notele acordate de cei doi examinatori. La centrele din Slobozia, de la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”, Grupul Şcolar “Alexandru Ioan Cuza” şi Liceul de Artă “Ionel Perlea”, majoritatea elevilor au spus că profesorii examinatori sunt severi.

În Ialomiţa, examenul de bacalaureat se susţine în 8 centre- 3 în Slobozia, câte 2 la Urziceni şi Feteşti şi unul la Ţăndărei. Probele orale sunt eliminatorii, nu se primesc contestaţii, iar nota de promovare este 5.

Elena Oancea

3 comentarii

  1. Bacalaureatul este o mare, mare prostie… Mie mi-a zis tuta aia ca pers. I nu este marca a subiectivitatii, ca Rebreanu vorbea despre opera lui (vezi var. 52), nu despre interiorul sufletesc, desi erau verbe precum “creez”, “dezarmez” (intranzitiv), “prefer”. E greu sa te duca un pic capul, dar ce sa-i faci, cand interesul tau e in alta parte, si te gandesti la concediu. Si asta nu e tot, stai sa vezi la restul probelor… MULTUMESC M.E.C.I. ! MULTUMESC ROMANIA !

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.