Astăzi încep emoţiile admiterii la liceu, pentru absolvenţii de gimnaziu

0

Doar o săptămână au la dispoziţie candidaţii pentru completarea fişelor de înscriere, în vederea repartizării computerizate.

Înscrierea în liceele de stat se face până pe 25 iunie, fără examen de admitere, pe baza mediei de admitere, compusă din media generală obţinută la tezele cu subiect unic, respectiv examenul de capacitate, pentru cei care au absolvit înainte de 2003, sau testele naţionale pentru promoţiile 2004 – 2007 şi media generală de absolvire a claselor V – VIII.

Excepţia de la această regulă o constituie liceele sau clasele pentru care se susţin probe de aptitudini, cele cu regim de predare bilingv sau cu predare în limbile minorităţilor naţionale.

Prima repartizare computerizată va avea loc vineri, 3 iulie, iar o zi mai târziu şcolile urmează să afişeze listele cu absolvenţii repartizaţi şi cu locurile rămase neocupate în judeţ.

Pe 6 iulie, liceele vor afişa lista candidaţilor repartizaţi, iar pe 13 iulie va avea loc cea de-a doua etapă a repartizării computerizate. Aceasta se adresează candidaţilor nerepartizaţi sau care din diverse motive nu au putut participa la prima etapă.

În perioada 1-10 septembrie se va desfăşura ultima repartizare a absolvenţilor de gimnaziu, care fie nu au fost repartizaţi la etapele anterioare, fie nu au putut participa din cauză că şi-au rezolvat situaţia şcolară ulterior desfăşurării etapelor anterioare.

În Ialomiţa sunt disponibile 2.912 locuri pentru învăţământul liceal de zi, 196 pentru cel cu frecvenţă redusă şi seral şi 112 locuri pentru învăţământul vocaţional.

Robert Viorel Dinca

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.