Astazi, la Penitenciarul Slobozia intra cine vrea dar iese cine poate!

0

Ziua Portilor deschise a prilejuit vizitarea principalelor spatii ale inchisorii si prezentare ultimelor dotarii din penitenciar. Cum bugetul pentru anul in curs este ca si consumat, perspectiva intretinerii conditiilor actuale este sumbra. Printre vizitatorii care au urmat exact traseul de incarcerare al detinutilor, s-a numarat si un reporter Radio CAMPUS:

Si am urcat circa 50 de trepte care sunt primii pasi ai detinutilor la carcera.

Incaperile,  semideschise astazi, miroseau puternic a dezinfectant…

Printre sunetele specifice celulelor, am aflat de la psihologul unitatii, Gabi Rusu, ca detinutii trec printr-un program specific de acomodare, care se aplica similar dar in sens invers la eliberare.

La finalul periplului nostru prin penitenciar suntem surprinsi sa aflam ca situatia nu sta pe roze si ca tinde sa se transforme din gri in neagra. Directorul economic, Aurel Ovreiu, spune ca forta de munca a detinutilor nu se mai cauta iar in acest moment in penitenciar nu mai sunt detinuti care sa se incadreze la regimul de lucru…

In acest moment in Penitenciarul Slobozia sunt 388 de detinuti iar capacitatea legala a inchisorii este de 628 de locuri. Rulajul detinutilor prin penitenciarul Slobozia este foarte mare, in functie de prezentarea persoanelor private de libertate la instantele de judecata.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.