Ateliere de pictat şi colindat la Biserica din Ciulniţa

0

_DSC5449

Biserica din Ciulniţa devine în fiecare vineri după amiază locul în care copiii talentaţi se întâlnesc pentru a picta şi a cânta! De peste 20 de ani, preotul paroh organizează în lăcaşul de cult ateliere de lucru pentru elevii din comunitate, iar de curând au început repetiţiile pentru colindele de Crăciun. Reporterii Radio CAMPUS au fost primii colindaţi:
audio reportaj Ciulnita
Cu textele în mâini şi urechea atentă la dirijor, grupul de colindători de la Ciulniţa ne-a întâmpinat cu cele mai cristaline voci pe care le-am întâlnit până acum. Părintele spune că acustica bisericii este foarte bună, iar copiii simt că în acest loc colindele sunt cu adevărat magice.
Preotul Gheorghe Felician Lungu îi încurajează pe copii în funcţie de talentul fiecăruia: cei care au voci frumoase şi ureche muzicală fac repetiţii la cor, iar elevii talentaţi la desen sunt îndrumaţi să picteze. Cert este că în noaptea de Ajun, colindătorii merg pe la casele gospodarilor care îi invită special, iar repertoriul se schimbă în fiecare an.
Pentru copiii din Ciulniţa, repetiţiile la Biserică sunt la îndemână, dar pentru cei din satele Ghica, Ivăneşti şi Ghimpaţi, drumul e mai lung, iar iarna şi anevoios. Micuţele pictoriţe simt însă că aici au cea mai bună inspiraţie.
Dragul copiilor de a se strânge la Biserica îi apropie şi pe adulţi de lăcaşul de cult. Vasile Ţăpârte îşi aduce nepoata la repetiţii şi recunoaşte că în felul acesta recuperează dintr-o educaţie de care nu prea a avut parte.
Tablourile pictate în Casa Domnului vor fi expuse pe holurile şcolii din Ciulniţa, iar multe dintre momentele serbărilor şcolare sunt repetate de părintele cu elevii, vineri seară, la Biserica din centrul comunei. 
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.