Atentie, în Slobozia se sparg din nou locuintele

0

Politistii sunt pe urmele unor hoti care au furat vineri din doua apartamente bunuri în valoare de aproape 44 de mii de lei constând în bani si bijuterii.
Apartamentele sparte sunt din zonele Gostat si Central unde hotii le-au ochit dupa aspectul exterior, geam termopan sau usi metalice despre care stim ca sunt sigure.
Infractorii au însa metoda lor de patrundere în case prin ruperea butucului, acest mod de operare fiind constatat si în cele doua cazuri.
Pentru reducerea riscului victimizarii, politistii ialomiteni va atrag atentia asupra câtorva aspecte elementare care vizeaza protectia caminului dumneavoastra.
Care sunt acestea, ELENA MARIN s-a interesat si relateaza:

În primul rând, autorii acestor fapte actioneaza de regula în grupuri, sunt bine organizati si atenti la luarea unor masuri care sa faca mai dificila depistarea acestora de catre politie. Majoritatea acestor evenimente se produc în intervalul cuprins între orele 08.00 si 15.00, atunci când proprietarii locuintelor sunt plecati de acasa.
În ceea ce priveste modul de operare, autorii actioneaza de regula orientându-se dupa locuintele modernizate, geamuri termopan, usa metalica etc., folosind scule speciale pentru ruperea butucului de la yala sau folosind forta fizica pentru deschiderea acesteia. În unele cazuri, escaladeaza geamul lasat deschis sau neasigurat, în cazul locuintelor cu un singur etaj sau la parterul blocurilor de locuinte ori se folosesc de chei potrivite, iar în situatiile când actioneaza „la pont” – au informatii despre bunuri de valoare care se gasesc în locuinta.
Îngrijorator este faptul ca si locatarii sunt neglijenti în ceea ce priveste asigurarea locuintelor împotriva acestor infractiuni. Din neatentie sau din obisnuinta unii cetateni nu încuie usile de acces în locuinta atunci când sunt acasa, oferind astfel posibilitatea persoanelor rau intentionate sa intre si sa fure chiar cu proprietarii aflati în locuinta.
Un alt aspect ar fi acela ca, desi sunt multe blocuri unde exista interfon, acesta nu îsi poate atinge „scopul”, pentru ca locatarii permit intrarea aproape oricui în imobil. Agentii postali, cei care citesc contoare sau aduc facturi nu sunt nevoiti sa sune la mai multe apartamente, ei ori au cartele de intrare, ori un anume locatar le deschide. Daca nu exista astfel de reguli, interfonul nu-si dovedeste utilitatea. Hotii sunt creativi, invoca motive diverse, si de aceea politistii va avertizeaza sa nu permiteti accesul în bloc decât persoanelor cunoscute.

Elena Marin

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.