Atenţie la carduri şi bancomate

0

efefe

Posesorii de carduri bancare sunt avertizaţi să verifice tastatura bancomatelor pentru a evita să fie păgubiţi!
Clonarea cardurilor constă în instalarea de dispozitive prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, pot fi folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit.
Pentru a evita astfel de înşelătorii autorităţile recomandă persoanelor care utilizează carduri să verifice dacă pe tastatura originală a bancomatului nu a fost aplicată o tastatură falsă, care permite reţinerea codului PIN introdus, iar înainte de a efectua orice operaţiune de extragere în numerar este bine ca utilizatorii să tragă uşor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde.
Un alt indiciu de verificare a tastaturii este aspectul tastei cu numărul 5, dacă este originală, tasta 5 prezintă o uşoară denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă.
De asemenea, ialomiţenii care folosesc carduri bancare trebuie să verifice şi autenticitatea fantei în care se introduce cardul, iar dacă operaţiunea devine suspectă să anunţe reprezentanţii băncii.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.