Atenţie la restul pe care îl primiţi de la magazin!

0

Ofiţerii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii desluşesc iţele unei caz de punere în circulaţie a mai multor bancnote false.
Ultima situaţie a fost semnalată vineri la o bancă din Amara, unde un localnic de 53 de ani a încercat să schimbe o hârtie contrafăcută de 100 de lei. Bărbatul a declarat anchetatorilor că a primit bancnota ca rest la cumpărăturile pe care le-a făcut la un magazin din Amara.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Andreea Dănilă, precizează că în Ialomiţa, luna aceasta, au mai fost găsite în circulaţie 3 bancnote false.
Pentru a evita să fiţi astfel păgubiţi, poliţiştii vă recomandă să ocoliţi persoanele care încearcă în grabă, în zonele aglomerate, să perfecteze cu dumneavoastră un schimb valutar sau o vânzare, pentru că ulterior puteţi descoperi că banii primiţi la schimb sau ca rest nu conţin toate elementele de siguranţă ale unei bancnote originale.
Verificaţi cu răbdare bancnotele pe care le primiţi şi dacă aveţi dubii în privinţa unora dintre acestea, verificaţi-le la cea mai apropiată bancă sau casă de schimb valutar.
Dacă aveţi suspiciunea ca deţineţi o bancnotă falsă, nu încercaţi să o plasaţi mai departe, pentru că atunci veţi intra în categoria infractorilor care pun în circulaţie valori falsificate.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.