Atentie la vama italiana

0

Politistii ialomiteni de frontiera îi atentioneaza pe cetatenii care calatoresc în Italia, ca autoritatile italiene au reintrodus, temporar, controalele la frontiere.

Masura este luata pentru asigurarea securitatii  la Summit-ul G8, care se va desfasura în Italia, în perioada 10 – 12 iulie 2009, motiv pentru care autoritatile italiene au introdus, temporar, controalele de frontiera, la toate granitele interne.

Consiliul Uniunii Europene a informat Inspectoratul General al Politiei de Frontiera Române ca, în conformitate cu legislatia Schengen, autoritatile italiene vor efectua controale punctuale la frontiera, pâna la data de 15 iulie, pe baza analizei de risc.

Introducerea controalelor la frontierele Italiei nu afecteaza regimul calatoriilor cetatenilor români care intentioneaza sa se deplaseze în Spatiul Schengen si, implicit, pe teritoriul statului italian.

Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Ialomita reaminteste cetatenilor români care se deplaseaza în strainatate ca una dintre cele mai importante responsabilitati este respectarea legislatiei statului în care se afla, precum si scopul pentru care li s-a acordat dreptul de a intra si de a ramâne pe teritoriul tarii respective.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.