Atenţionarea meteorologică cod galben a intrat în vigoare şi va dura până joi

0

Pentru că lapoviţa şi poleiul s-au depus deja pe şosele, poliţiştii recomandă conducătorilor auto ca înainte de a pleca la drum să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze, apelând numărul de telefon 021/9360 al Comandamentului Central de Iarnă.

Dacă urmează să treacă prin zonele afectate de ninsori, şoferii trebuie să pregătească autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere: vizibilitate redusă, carosabil acoperit cu zăpadă şi viscol. De asemenea, este necesar să se păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Până la această oră, pe raza judeţului nu au fost înregistrate evenimente rutiere şi se circulă în condiţii optime pe toate arterele.

În acest moment, pe drumurile judeţene se acţionează cu 16 utilaje dotate cu lamă şi răspânditori material antiderapant şi 6 unimoguri, fiind permanent ţinută legătura cu reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Ialomiţa, pentru o intervenţie rapidă, dacă situaţia o va impune.

Pentru a preveni eventualele incidente rutiere produse pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa au fost deja dispuse măsuri de suplimentare a dispozitivelor de poliţie rutieră în trafic, pentru efectuarea de patrulări permanente, în perioada 15 – 17 decembrie, în vederea asigurării unei intervenţii rapide, dar şi pentru identificarea şi înlăturarea de pe partea carosabilă a tuturor obstacolelor şi asigurarea fluenţei traficului.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.