Au aparut primele incidente electorale

0

Biroul Electoral Judeţean a primit deja 5 sesizări de la partidele politice, pentru afişaj electoral în alte locuri decât cele autorizate, fără acordul scris al proprietarilor.
Biroul Electoral Judeţean Ialomiţa a înaintat Poliţiei sesizarea unei formaţiuni politice prin care se solicită emiterea unei decizii prin care să se dispună tuturor primarilor localităţilor din judeţ îndepărtarea din locurile de afişaj special amenajate a materialelor care nu privesc alegerea Preşedintelui României. În acest sens se menţionează faptul că filiala judeţeană a PD-L a efectuat afişaj electoral, în majoritatea locurilor special amenajate de primăriile localităţilor din judeţ, cu afişe ale Preşedintelui României care promovează participarea la referendumul naţional propus pentru data de 22 noiembrie, precum şi opţiunea afirmativă la acest referendum. Urmare a verificărilor efectuate, a rezultat că toate afişele electorale în cauză reproduc sloganuri electorale şi numele candidaţilor la funcţia de preşedinte, conform prevederilor legale, nefiind întrunite elementele constitutive ale vreunei contravenţii. O alta sesizare solicită ca BEJ să dispună primarului municipiului Slobozia şi primarilor comunelor Sudiţi şi Mărculeşti îndepărtarea afişelor unei formaţiuni politice care depăşesc dimensiunile prevăzute de lege. În urma verificărilor efectuate, aspectele semnalate au fost confirmate doar cu privire la cele două comune, în municipiul Slobozia nefiind identificate afişe care să depăşească limitele prevăzute de lege.
În după-amiaza zilei de 3 noiembrie , agenţii Postului de Poliţie Bucu au fost sesizaţi de un bărbat de 55 ani, din localitate, reprezentant al unei formaţiuni politice, cu privire la faptul că în noaptea precedentă o persoană identificată, membru al filialei locale al altei formaţiuni politice a rupt 4 afişe electorale cu candidatul partidului pe care îl reprezintă, afişe care erau lipite legal pe stâlpi de electricitate amplasaţi în comună, pe marginea DN 2 A.
În dimineaţa zilei de 5 noiembrie, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Feteşti, a constatat că în cursul nopţii persoane necunoscute au sustras un panou electoral, care era amplasat pe strada Mihail Sadoveanu din localitate. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările continuând în vederea identificării autorilor.
Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.