Au dat afară comunitarii – ce pun în loc?

5
Până la 21 octombrie, conducerile instituţiilor publice trebuie să decidă asupra unei firmei care să asigure paza clădirilor şi obiectivelor de patrimoniu.
Pentru unităţile din subordinea Consiliului Judeţean, decizia va fi unanimă, şi va impune ofertantului să preia şi personalul actual.
Măsura urmăreşte ca preluarea contractului de către o altă firmă să nu creeze disfuncţii în activitatea instituţiilor, dar mai ales ca serviciul de pază să rămână unul calificat.
Directorul Muzeului Judeţean din Slobozia, Florin Vlad, spune că paza unui obiectiv de patrimoniu cultural implică în mod deosebit seriozitatea şi pregătirea gardienilor publici. Un exemplu este expoziţia brăţărilor dacice, aduse anul trecut la Slobozia.
Specifică este şi activitatea gardienilor de la Centrul Cultural din Slobozia, clădire care adăposteşte  4 instituţii de cultură, postul local de radio, plus sediile unor asociaţii şi fundaţii. Paza este asigurată în schimburi de 4 gardieni, iar personalul s-a format în câţiva ani. Directorul  Doina Roşca precizează că, în timpul concediilor de odihnă, înlocuirea chiar si a unui singur om bulversează întreaga activitate a Centrului.
Mult mai multe implică asigurarea pazei la Centrul Judeţean Militar, spre exemplu, obiectiv cu statut special. Până la acest moment, la Consiliul Judeţean s-au depus 4 oferte de  preluare a contractului de pază la instituţiile publice. Niciuna dintre firme nu are personal suficient iar serviciul se va încredinţa prin atribuire directă.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

5 comentarii

  • stiati ca: in RO sunt de x ori mai multi hoti decat in tarile UE?
   mike, la slobozia au dat afara de fapt gardienii care pazeau institutiile publice – stii cum se razuie pestele, nu? – si acum vor face contracte cu firme private (care cer mai mult cu vreo 25% decat se platea comunitarilor). deocamdata ionascu (ala pe care-l huleste lumea) a refuzat, pana cand vin nemernicii cu oferta macar la nivelul comunitarilor.

 1. “Specifică este şi activitatea gardienilor de la Centrul Cultural din Slobozia, clădire care adăposteşte 4 instituţii de cultură, postul local de radio, plus sediile unor asociaţii şi fundaţii.” – frumoasă pledoarie…
  N-am înţeles faza cu postul local de radio… Dragă http://www.radiocampus.ro dă o căutare pe orice aparat radio din Slobozia şi mai găseşti cel puţin două “postul local de radio”. În rest… noi succese!

  • care, bre, ala cu emitatorul perfuzat direct in calculator? sau ala din extrema dreapta a scalei, pe care, oricat m-am straduit cu cele 30-40 receivere care mi-au trecut prin mana anul asta, nu l-am prins?

   mascareste-ne cat vrei, da’ nu le spune alora posturi de radio…

 2. Draga Gura Ialomitei: ma indoiesc tare ca RO nu ocupa un loc fruntas la exportul de furaciosi (mai ales albastrii). Si pe urma: cand AU DECIS pe cine disponibilizeaza, DESIGUR ca s-au gandit si cu cine o sa-i inlocuiasca; sa nu-mi spui ca-i la fel ca faza legata de scoala renovata cu bani buni ( nu prin decizia pd-l), unde s-a constatat apoi ca nu mai exista destui elevi care s-o umple!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.