spitalul din Ţăndărei a fost construit in 1895
După 116 ani de funcţionare, la 1 aprilie 2011, se pare că spitalul orăşenesc Ţăndărei îşi va închide porţile. Desfiinţarea unităţii se face după ce în ultimii ani comunitatea locală şi ministerul sănătăţii au investit 25 de miliarde de lei vechi pentru modernizare, aparatură şi utilităţi.
Pentru anul acesta era prevăzută finalizarea unui centru de primiri urgenţe, investiţie de 8 miliarde de lei. Directorul spitalului orăşenesc, medicul Valeriu Turcuman, spune că în ultimii ani adresabilitatea pacienţilor a fost în creştere, iar unitatea a reuşit să limiteze cheltuielile cu salariile sub indicatorii ministerului sănătăţii.
Spre stupoarea generală, ministerul sănătăţii a decis trecerea unităţii din Ţăndărei pe lista neagră a spitalelor din ţară, deşi nu înregistrează datorii şi a fost dat în administrarea autorităţilor locale. Primarul Ţăndăreiului spune că în urmă cu trei luni a transmis ministrului planurile de dezvoltare pentru spitalul orăşenesc.
Spitalul din Ţăndărei a fost luat în discuţie pentru desfiinţare la fiecare schimbare de guvern. De data aceasta, ministerul a transmis un ultimatum, iar unitatea spitalicească va mai primi fonduri doar până la 31 martie.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro
Titlul spune totul si nu numai in cazul spitalelor, ci si al garilor CFR si enumerarea ar putea continua.
Cred ca 1 aprilie 2011, cand si acest spital si-ar putea inchide portile ar putea fi declarata zi nationala.
Cred ca Ziua Pacalelii este cea mai reprezentativa pentru romanii care in 1989 au sperat ca va fi bine pentru acest popor.