Autorităţile judeţene au făcut primul pas în stabilirea, pe termen lung, a priorităţilor de dezvoltare în judeţul Ialomiţa

0

Programul de identificare a priorităţilor sociale, economice şi demografice a primit finanţare de la Fondul Social European. Organismul asigură 85% din valoarea totală, estimată la circa un milion de lei noi.

Banii vor fi cheltuiţi în sesiuni şi dezbateri cu reprezentanţii administraţiilor locale pentru identificarea oportunităţilor comune de creştere a nivelului de trai a locuitorilor judeţului.

În final, Ialomiţa va beneficia de un document strategic cu scenarii de dezvoltare care, pe modelul european, să genereze investiţii concertate la nivelul judeţului, cu efecte durabile şi pe termen lung.

Concret, primarii dar şi partenerii sociali, vor propune şi vor susţine proiecte locale, iar echipa de implementare a strategiilor de dezvoltare va selecta din oferta generală propunerile care să constituie poli centrali de dezvoltare, astfel încât implementarea acestora să genereze creştere economică la nivelul judeţului.

Planul de dezvoltare unitară a judeţului are ca termen de realizare anul 2013, iar realizarea strategiei de dezvoltare este prevăzută în perioada anilor 2013-2020.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.