Autorităţile judeţene se dovedesc neputincioase în faţa unor abuzuri imobiliare

2
După ce că au primit teren pentru sediu în parcul spitalului judeţean, reprezentanţii societăţii de gaze din Slobozia au realizat construcţia pe o suprafaţă mai mare cu 258 de metri pătraţi.
Secretarul Consiliului Judeţean Ialomiţa spune că pentru diferenţa de suprafaţă, concesionarul va plăti din urmă pe o perioadă de 6 ani, de când au terenul în folosinţă.
Concesionarea, spune preşedintele Consiliului Judeţean, s-a făcut în 2004 când se încurajau investiţiile imobiliare. Silvian Ciupercă precizează că ocuparea ilegală a fost scuzat printr-o eroare de măsurare a terenului.
Consilierul local PDL, Ion Vede, a reclamat în plenul şedinţei abuzul concesionarului. Secretarul Constantin Stoenescu a explicat însă că în instanţă trebuie demonstrată reaua credinţă, ori după 6 ani de folosinţă, procesul este pierdut din start.
La vot, proiectul de hotărâre a picat. Din cei 23 de consilieri prezenţi, 17 au fost PENTRU iar 5 Împotrivă, fără ca majoritatea de două treimi să se realizeze. Deocamdată regularizarea în acte a suprafeţei concesionate este imposibilă iar întocmirea cărţii funciare a clădirii, cel puţin amânată. Singurul câştig în această afacere este că primăria Slobozia încasează la bugetul local un impozit mai mare.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. Stimate domnule FF ,puteti face rost de lista consilierilor ce au votat si cautionat o astfel de infractiune? Mi se pare strigator la cer cum autoritatea in constructii a girat executia unui astfel de stabiliment iar consilierii in total dispret fata de cetateni,lege si propriile hotarari vin acum si arunca batista pe tambal ridicand neputincios din umeri.O astfel de sfidare nu ar trebui sa treaca neobservata iar autorii trebuie cunoscuti. In felul asta nu ne mai facem bine niciodata si poate constitui o incurajare pentru viitorii contravenienti.
    Auzi domnule ,au ,, gresit,, masuratoarea iar astia nu mai au ce sa faca!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.