Autospeciale noi la ISU Ialomiţa

1

În Ialomiţa, bătrânele doamne din garajele pompierilor au fost înlocuite astăzi cu două achiziţii noi. Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe a primit două maşini pentru intervenţii, dotate atât pentru stingerea incendiilor, cât şi pentru descarcerare şi prim ajutor medical.
Autospecialele au fost achiziţionate în cadrul proiectului de dotare cu echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, derulat la nivelul regiunii Sud Muntenia.
Beneficiarii sunt Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din Ialomiţa, Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova şi Teleorman, iar programul se derulează printr-o asociere a consiliiilor judeţene din cele 7 judeţe partenere.
Preşedintele Silvian Ciupercă a precizat că valoarea totală a proiectului se ridică la 420 de miliarde de lei vechi, din care contribuţia Consiliului Judeţean Ialomiţa este de circa 13 miliarde de lei vechi.
În cadrul programului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe Ialomiţa a primit în luna Mai o autospecială de primă intervenţie în cazul accidentelor chimice, biologice, radiologice şi nucleare. Arsenalul a fost completat astăzi cu două autospeciale care vor înlocui două dintre maşinile vechi ale pompierilor. Colonelul Niculae Fiţa precizează că bătrânele doamne vor merge la ţară, pentru a servi unităţilor voluntare de pompieri.
Până la sfârşitul acestui an inspectoratul urmează să fie dotat cu alte 4 autospeciale, din care 3 de lucru cu apă şi spumă de capacitate medie , de 5000 l, şi o autospecială de descarcerare grea. De asemenea, la începutul anului viitor două ambulanţe SMURD urmează să intre în dotarea ISU Ialomiţa.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.