Avem spital nou la Urziceni: ce facem cu el?

0

Ministerul Sănătăţii a fost reprezentat la Urziceni de către secretarul general Gheorghe Sârb. Bihorean ca şi şeful său direct şi portocaliu până în măduva oaselor, Sârb n-a ratat ocazia prezenţei la inaugurarea spitalului nou de la Urziceni pentru a da public replica celor care acuză cabinetul Boc de închiderea spitalelor din România. Fostul prefect de Bihor consideră că ceea ce se întâmplă azi este pur şi simplu reformarea sistemului.
Poziţia ministerului a fost susţinută şi de către deputatul Gheorghe Tinel, în opinia căruia ialomiţenii ar trebui să se considere mulţumiţi că au la dispoziţie cinci spitale funcţionale.
Niciunul dintre politicienii prezenţi la inaugurarea de vineri nu a putut însă oferi soluţii pentru acoperirea deficitului de personal, în condiţiile în care la această dată spitalul este deservit de doar 12 medici. Perspectivele deblocării de noi posturi sunt şi ele mai mult decât sumbre, prin prisma subfinanţării acute cu care se confruntă sistemul de sănătate din România.
Robert Dincă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.