Aventura europeană s-a încheiat – ne lingem rănile si o luăm de la început

0

Începută în septembrie anul trecut la Sevilla, aventura europeană a Unirii Urziceni s-a încheiat aseară în Ghencea cu o înfrângere poate greu digerabilă, dar cât se poate de clară. Liverpool şi-a pus ameninţarea în practică şi a taxat lipsa de luciditate în joc a băieţilor lui Ronny Levy.

Bruno Fernandes a făcut să pară posibil visul a 25.000 de oameni care au înfruntat ploaia şi după doar nouăsprezece minute a găsit o breşă în apărarea engleză. Era 1-0 şi şocul şaisprezecimilor părea să devină realitate. N-au fost de acord oaspeţii, care au profitat şi de accidentarea prematură a căpitanului Unirii, George Galamaz. Cu Mehmedovici în defensivă, la fel ca la Stuttgart, istoria s-a repetat. Mascherano a zguduit plasa porţii lui Arlauskis în minutul 30, după o respingere eronată a lui Onofraş iar Ryan Babel a scris 1-2 pe tabelă cu patru minute înainte de pauză. Ocaziile campionilor României au părut să treacă neobservate iar lipsa eficienţei în atac, combinată cu o apărare haotică au condus la un final previzibil. Steven Gerard şi-a confirmat încă o dată clasa în minutul 57 şi a spulberat definitiv iluzia că ,, se poate’’.

Finalul de drum european al Urziceniului i-a găsit pe suporterii campioanei României în picioare, apludând galeria venită din Albion dar mai ales echipa care a lăsat acasă Glasgow Rangers şi a bătut Sevilla la Bucureşti.

În scurt timp, peste arena care a găzduit meciurile de acasă ale ,,lupilor din Bărăgan’’ aveau să se aştearnă liniştea şi ceaţa. O ceaţă prin care părea să alunece fantoma lui Dan Petrescu…

Unirea a părăsit Europa League şi continuă lupta în campionat. Un campionat la finalul căruia ar putea regăsi drumul spre galeria maeştrilor fotbalului european. Cu condiţia ca Gala et comp. să vrea din nou iar Ronny Levy să poată să-i ţină în priză.

Robert Viorel Dinca

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.