Avocatul poporului la Slobozia

22

Avocatul poporului va semna un protocol de colaborare cu Instituţia Prefectului Ialomiţa. Demersul urmăreşte consilierea cetăţenilor judeţului, nemulţumiţi de prestaţia autorităţilor şi plimbaţi pe drumuri de reprezentanţii instituţiilor publice.
Prefectul Mădălin Teculescu precizează că iniţiativa a survenit numărului mare de solicitări de sprijin din partea ialomiţenilor în litigiile pe care le au cu statul.
Cele mai multe plângeri ale cetăţenilor din Ialomiţa sunt legate de legile fondului funciar. Protocolul dintre instituţia Avocatului Poporului şi Prefectura Ialomiţa se va semna la începutul săptămânii viitoare, în prezenta procurorului şef al Parchetului Judeţean, comenzii Inspectoratului de Poliţie şi executivului Consiliului Judeţean.
Clementina Tudor. www.radiocampus.ro

22 comentarii

  1. Ciudat! Pana acum nu ne puteam adresa Avocatului Poporului, noi astia din Ialomita, fiindca nu exista acest protocol? Si atunci ce scrie in Constitutie pentru cine e valabil?
    Dar prosti ne mai cred astia! Nu au ce face, nu-si justifica salariile, n-au activtate si atunci ce-si zic? Pai, cand o sa vina Curtea de Conturi: “uite colea activitate, contracte, protocoale, minute, dari de seama… avem hartii la metru cub!”.

    • e doar o chestie electorala, George. altceva ma scarbeste pe mine: mituirea bugetarilor. in loc sa scada tva-ul sau zecile de taxe care ne-au ingropat (greul crizei a fost dus de mediul privat, care, cel putin in ialomita, e K.O.) astia mituiesc bugetarii, ca-s mai multi.

  2. nu sunt mai multi. 2/3 dintre salariati sunt in mediul privat. dar ei sunt scarbiti si nu mai voteaza. pe bugetari ii duc cu zaharelul, pt ca sunt oameni slabi, care nu vor sa-si piarda locul caldut de munca… e atat de usor sa te vaiti! si sa astepti mereu de la altii…

  3. Pana acum te puteai adresa, george, ducandu-te la Bucuresti; da’ de ,,executivul” consiliului judetean (care o sa fie prezent la semnare, mama, sa vezi poze electorale), nu zici nimic, ,,grigore hendrics”? Subscriu la chestia cu scaderea, am inteles ca ponta se opune la marirea lefurilor bugetarillor, care e punctul de vedere al psd-istilor ialomiteni?

  4. De fapt “demersul” inseamna deschiderea unui birou teritorial, cum sunt 14 in tara la acest moment. Si, probabil, Avocatul Poporului s-a adresat Prefecturii pentru a i se oferi spatiu pentru acest birou. Fiindca nu poate fi vorba de consiliere din partea angajatilor Prefecturii, asta ar fi un non-sens. Orice demers la AP este indreptat impotriva Statului, ori Prefectul pe cine reprezinta? Si cum sa te consilieze cand tu tocmai pe ei (reprezentantii sau institutiile statului) ii reclami? E ca si cand unul iti sparge capul si tu… “te consiliezi” cu rudele lui!
    Stirea este scrisa de asa natura incat sa iasa bine Prefectul, ca deh, e campanie electorala si, cateva sutimi de procente acolo, nu-s de lepadat, nu-i asa mike?

  5. Geroge, n-am scris io stirea si nu uita ca ,,executivul” cosiliului judetean (usl, usl, lasa-ne) o sa fie prezent la semnare. Ha, ha, ha…

  6. Pt. mike

    “Poza de grup”, poate veni si Dan Diaconescu, fiindca are liber trei ore…

    Pt. none

    Eu stiam ca Prefectul este omul Guvernului in teritoriu (chiar a existat propunerea de a-i numi guvernatori, in proiectul de reorganizare teritoriala). Si dac-ar fi cum zici tu “prefectul se situeaza deasupra tuturor institutiilor statului…”, chiar din formularea ta reiese ca tot statul il reprezinta, nu? Adica, pana la urma, tot ca subiect/tinta al/a actiunilor Avocatului Poporului.

  7. mda… am vrut sa spun ca EL se situeaza deasupra tuturor inst statului. ca e reprez. Guv in teritoriu e evident. dar, fie si numai declarativ, rolul lui este de a apara legalitatea actelor admin adoptate de autoritatile locale si inst jud. si de cand e Teculescu prefect ataca la instanta tot ce misca, pe motiv ca se incalca legalitatea. cauta stiri pe acest site cu cate hot de consilii locale a contestat. parerea mea e ca s-a prins intr-un clenci! nu vreau sa mai dezvolt, pt ca oricum tu, @ george, mai nou le sti pe toate, ca si @mike.

  8. Pt. none

    E o diferenta intre modul de a apara legalitatea de catre Prefect si de catre Avocatul Poporului. Primul o apara din punctul de vedere al Guvernului (consiliile locale de care vorbesti nu au fost atacate findca au facut vreo nedreptate lui Ion, Gheorghe sau Vasile, ci au folosit nu-stiu-ce fonduri, nu au respectat nu-stiu-ce ordonanta, etc, adica… acte sau fapte ale Guvernului), iar al doilea il apara pe Ion, Gheorghe sau Vasile, uneori, tocmai impotriva Guvernului
    Nu le stiu pe toate… dar invat!

  9. declaratia prefectului, pe care am auzit-o la radio, dar care nu a fost transcrisa aici, spunea ceva de nerespectarea legilor fondului funciar… deci nedreptati facute lui nea Gheorghe sau Vasile de catre autoritatile locale si institutiile statului.

  10. p.s. incearca sa scrii o stire. priveste o conf de presa la tv si incearca sa sintetizezi informatia. pt redactare sunt cateva reguli de respectat. una dintre ele, de care f putini tin cont in prezent, este de a respecta dreptul la ignoranta al cititorului, ascultatorului sau telespectatorului. daca tot esti dispus sa inveti. pt ca altfel, oricare dintre noi avem senzatia, si poate chiar asa este, ca suntem cu mult peste presedintele tarii, peste nivelul primarului, fara a avea insa aceeasi masura critica in dreptul a ceea ce facem noi. e tipic pt romani, iar aici @mike exceleaza:tot ce fac simpatizantii lui e perfect, ceilalti sunt dusmani. e atat de puerila abordarea asta, la fel ca si ideea ca articolul asta e ca sa creasca prefectul in sondaje. ne tot reducem la clisee, fara a avea vreo urma de indoiala. cam multa platitudine.

  11. Pt. none

    Daca Prefectul are dubii in privinta aplicarii Legii fondului funciar, stii cu siguranta ca toate titlurile de proprietate nu pot fi emise fara semnatura olografa a domniei sale! Asa ca… de ce nu a reactionat inca de cand le-a avut pe masa?

    PS. Dreptul la pareri personale este scris in Constitutie. Nimeni nu ma poate impiedica sa gandesc asa cum o fac. Iar a-mi scrie impresiile pe un site care accepta asta mi se pare un lucru foarte bun, mai ales ca aici vad si parerile altora. Nu ma deranjeaza mike, danut sau… none, sunt parerile voastre si le citesc, nu-s obligat sa fiu de acord, dar nici nu spun sus si tare ca nu ar trebui sa mai scrieti p-aici. In privinta comparatiei cu presedintele sau primarul, da, uneori cred ca gandesc si am idei mai bune (sunt convins ca si tu crezi ca sunt momente in care ai face mai bine decat ei) si, normal, daca tot am posibilitatea, de ce nu mi-as spune punctul de vedere? Pana la urma, asta este esenta democratiei, confruntarea de idei, de pareri, altfel ne-am ingloda intr-o mocirla in care cei de la putere ajung cu usurinta zei, noua ramanandu-ne doar sarcina de a fi de acord cu ei, fara speranta ca de undeva va aparea si altceva…

  12. Pt. ana

    Si ce-l retine pe cel actual sa-l reclame pe cel anterior (la DNA, bunaoara)? Ar fi mai constructiva o asemenea atitudine decat sa se vaite ca sunt multe reclamatii adresate institutiei pe care o reprezinta…

  13. pai nu e chiar cel anterior si a fost desemnat de acelasi partid. este motivul, probabil, pentru care se tot arunca pisica pe primari. nu ca acestia nu ar avea partea lor de vina. dar ordine, retroactiv, nu prea se mai poate face. asta nu intelege prefectul actual.

  14. ideal ar fi sa plateasca fiecare pt abuzul pe care l-a facut. cred ca singura solutie este sa se dea statul Roman in judecata, la CEDO. evident ca, asta, avocatul poporului nu o poate face.

  15. va rog actualizati prezenta activitatii dv la anul 2013 explicati totul pe intelesul cetatenilor care au multe probleme nerezolvate si zac prin sertarele comozilor care s-au vazut alesi si nu ii mai intereseaza decat ciolanu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.