BAC de nota 10

10

foto: Florin Floreanu

O elevă a Liceului de Arte din Slobozia se numără printre cei 67 de absolvenţi din ţară care au luat bacalaureatul cu 10 pe linie.
Andreea Georgiana Trică a urmat cursurile liceale la real, profil matematică – informatică intensiv, iar acum se pregăteşte pentru… facultatea de drept: “as vrea sa ma duc la colegiul juridic franco-roman, adica sa fac dreptul in franceza, pentru ca la sfarsit ti se da diploma de drept international si poti sa te duci oriunde cu ea. Dar acum, sa vad cat pot sa ma pregatesc la franceza pana la examen, pentru ca timpul e foarte scurt si mai am mult de lucrat”.
Andreea a absolvit cu media generală 9,99, singura medie de 9 în cei 4 ani de liceu fiind la chimie în clasa a 9-a. Pentru ea şi colegii ei de clasă bacalaureatul a fost uşor, chiar dacă în sălile de examen a fost o căldură sufocantă. Rezultatul este dovada ambiţiei sale şi l-a obţinut fără să renunţe la plimbările cu prietenii sau navigatul pe internet: “au fost niste subiecte usoare, pentru ca noi am lucrat constant, si am lucrat subiecte mai grele de atat si ni s-au parut usoare. Pentru altii poate au fost grele, depinde…”.
Opţiunea Andreei pentru facultatea de drept este determinată de contextul actual din România. Ea îşi doreşte o carieră în magistratură şi este hotărâtă ca prin activitatea ei profesională să fie un exemplu de bună practică: “este ceva la care chiar m-as pricepe si chiar mi-ar placea, nu as facee-o pentru bani. Imi place sa-mi impun parerea si sa am o opinie, poate si pentru ca-mi place dreptatea..”.
Pentru prima sesiune a bacalaureatului, la Liceul de Arte din Slobozia s-au înscris la examen 136 de absolvenţi, dintre care 30 au obţinut medii peste 9, 21 au picat, iar 2 nu s-au prezentat.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

10 comentarii

  1. …sigur, n-am loc de plagiatori, mana murdara a lui felix turnatoru’ (absentescu, adica), hoti de toate feluile, mincinosi patentati, traficanti de influenta, puscarias-presedinte al consiliului national al psd, s.a.m.d. Totul in anul CARAGIALE, o tara trista cu un prim ministru asa zambaret, dusa de rapa…

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.