Bac negru şi în vestul judeţului

0

 

86,6 la sută dintre absolvenţii de la Colegiul Naţional Grigore Moisil din Urziceni au reuşit să treacă de examenul de bacalaureat în prima sesiune. Dintre cei 164 de candidaţi prezenţi la examenul de maturitate, 142 au trecut ştacheta din prima încercare, iar alţi 22 aşteaptă rezolvarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale.

În palmaresul liceenilor de la ,,Moisil’’ au intrat şase note maxime obţinte la biologie şi una la matematică. Nici la Urziceni nu au lipsit ,,accidentele de parcurs’’, cel mai sever dintre ele suferit de o absolventă a profilului ,,ştiinţele naturii’’ care a obţinut nota 10 la proba de biologie, 9.30 la română şi doar 2.95 la matematică.
Procente dezastruoase s-au înregistrat în schimb la Grupul Şcolar Sfânta Ecaterina unde au promovat mai puţin de şapte la sută dintre candidaţi, la Grupul Şcolar Agricol, unde au promovat examenul doar şapte dintre cei 136 de elevi prezenţi, adică 1,94 la sută şi la Grupul Şcolar Agricol Fierbinţi unde au trecut doar 3,96 la sută dintre candidaţi.
Statistica neagră a primei sesiuni a bacalaureatului include şi Grupul Şcolar Agricol Iordache Zossima din Armăşeşti, unde dintre cei 111 elevi înscrişi s-au prezentat la examen doar 46 iar dintre aceştia numai patru au obţinut note care să le permită obţinerea diplomei de final de liceu.
Robert Dincă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.