Băi, Baconski!

3
Preşedinta Comisiei pentru egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor reacţionează la declaraţia ministrului Baconschi,  potrivit căreia ” principiul stângist al parităţii între femei şi bărbaţi nu ar trebui promovat”.
Afirmaţia a fost făcută într-un seminar şi este apreciată de Cristina Pocora ,,de o superficialitate crasă“, în comparaţie cu principiile europene consacrate.
Parlamentarul liberal de Ialomiţa îşi exprimă îngrijorarea cu privire la nivelul de înţelegere al acestui principiu european de către un reprezentant al Guvernului, şef al Afacerilor Externe, precum şi faţă de eventualele consecinţe ale acestei luări de poziţie asupra progreselor României în domeniu.
Deputatul din Colegiul Feteşti-Ţăndărei mai spune că ,,asistăm în ultima perioadă la un regres al politicilor publice care vizează în mod direct femeile, atât în ceea ce priveşte viaţa de familie cât şi cu privire la nevoia de participare activă a femeii pe piaţa muncii şi în societate, intervenţia lui Teodor Baconschi fiind de natură a întări prejudecata şi stereotipul că rolul femeii este departe de „viaţa cetăţii”.
România se află pe ultimele locuri în Europa şi în lume în ceea ce priveşte participarea femeilor la procesul de luare a deciziilor iar rolul şi locul femeii în societate ilustreză nivelul de democraţie al unui stat.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. Baconski asta, ori e beat, ori e prost, ori e pus acolo ca, prin comparatie, sa para altii mai destepti. Are la activ doar boacane (diplomatic spus): a numarat voturile la Paris intr-un mod doar de el stiut, face declaratii necontrolate fata de unele state (Rusia de exemplu), a fost zero barat in problema aderarii la spatiul Schengen, i-ar trebui o pereche de carje sa “nu cada fermecat de Elena Udrea”, iar acum mai e si misogin… calitate descalificanta pentru un diplomat (oare?) + ministru de externe + membru al unui partid de guvernamant + chiar viitor presedinte al tarii.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.