Bancile si casele de schimb la puricat

0

De aproape o luna, bancile, unitatile de schimb valutar si casele de amanet din judet sunt luate la puricat de politistii ialomiteni.

De la declanşarea acţiunii poliţiştii au verificat 53 de unităţi, din care 14 unităţi financiar-bancare, 5 case de schimb valutar, 7 case de amanet, 16 staţii de distribuţie a carburanţilor, 1 oficiu poştal şi alte 10 societăţi comerciale vizate. 47 dintre acestea au fost  sancţionate cu amenzi in valoare de 52.000 lei.

Principalele nereguli constatate de poliţişti au fost lipsa pazei, a seifurilor, bancomate ce nu erau fixate în podea şi fără sistem tehnic de alarmare, case de bani fără geam antiefracţie şi ghişeu de preluare indirectă, sisteme tehnice antiefracţie neconectate la societăţi de monitorizare şi intervenţie sau neavizate de către poliţie, precum şi efectuarea transportului de valori în alte condiţii decât cele prevăzute de lege. 

Controalele poliţiştilor vor avea în vedere şi instruirea personalul de pază aflat în serviciu, în vederea creşterii vigilenţei şi capacităţii de reacţie, precum şi a personalului care derulează operaţiuni cu numerar, în vederea respectării procedurilor legale de manipularea, depozitarea şi transportul valorilor monetare.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.