Bani europeni pentru calificarea tinerilor şi susţinerea proiectelor lor de afaceri

1

cristina-pocora-pnl

Proiecte măreţe pentru calificarea tinerilor şi dezvoltarea unor afaceri ale acestora! 
Astăzi, la Ministerul Muncii s-au aprobat proiectele-pilot „Garanţii pentru tineri” şi „Investiţia în tineri, investiţia în viitorul nostru!”  exclusiv pentru persoanele cu vârste între 15 şi 24 de ani. 
Printr-un comunicat de presă, deputatul liberal Cristina Pocora precizează că prin conceptul de „garanţie pentru tineri” se urmăreşte ca tinerii cu vârsta mai mică de 25 de ani, care şi-au pierdut locul de muncă sau care nu au reuşit să se angajeze după terminarea studiilor să primească, în decurs de 4 luni de la înregistrarea la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă sau la centrele de garanţii pentru tineret, o ofertă de bună calitate de angajare, de continuare a educaţiei, intrare în ucenicie sau efectuarea unui stagiu.
Astfel, peste 3.500 de tineri vor urma cursuri de calificare şi vor participa la stagii-pilot de ucenicie şi peste 1.000 de tineri vor beneficia de cursuri de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale. Cele mai bune 144 de idei de afaceri vor fi premiate, iar autorii lor vor fi îndrumaţi în iniţierea de afaceri independente.
Suma alocată acestor proiecte este de 38 de milioane de lei, iar termenul implementare este la jumătatea anului 2015.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro 

1 comentariu

  1. Invatamantul este nereformat,neperformant,depasit.Multa teorie si polologhie,interes si implicare doar pentru foarte multii bani rulati in fel si fel de astfel de proiecte cu rezultatele ce tind spre nimic.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.