Bani pentru energie solara

0

Saptamana aceasta a fost aprobat ghidul de finantare a programului de inlocuire sau de completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energia solara, geotermala sau eoliana.

Noutatea este ca pentru sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului pot opta si operatorii economici care au spatii de cazare. De asemenea, sunt considerate elegibile si  unitatile administrativ-teritoriale.

Operatorii economici care vor sa aceeseze acest program trebuie sa functioneze cu activitate economica de cel putin 6 luni la data depunerii cererii de finantare, sa nu fie insolvabili, in stare de reorganizare judiciara sau faliment, in imposibilitate de plata sau in stare de insolventa, sa nu aiba suspendate activitatile economice, sa aiba indeplinite obligatiile exigibile de plata a taxelor, impozitelor sicontributiilor catre bugetul de stat sau  local.

De asemenea operatorii economici care doresc sa acceseze acest program trebuie sa nu sponsorizeze activitatile cu efect negative asupra mediului, sa nu fie considerati “Firme in dificultate”, conform  Instructiunilor Comisiei Europene privind ajutorul de stat pentru salvarea si restructurarea firmelor in dificultate.

Finantarea Programului se realizeaza in continuare din Fondul pentru Mediu, iar pentru proiectele depuse si aprobate pentru  2009 este prevazuta suma de 310.000 de mii lei, din care  210.000 de mii lei, pentru proiectele unitatilor administrativ-teritoriale si 100.000 de mii lei, pentru proiectele operatorilor economici.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.