Bani pentru gemeni

0

Mamele care au copii din sarcină multiplă vor primi retroactiv indemnizaţiile de creştere a copiilor, proporţional cu numărul acestora.

Guvernul a modificat şi completat ieri normele metodologice de aplicare a Ordonanţei privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului.

Chiar dacă actul normativ a apărut în urmă cu trei luni, adoptarea normelor de aplicare este, pentru deputatul liberal din colegiul unu Feteşti, un mare câştig.

Cristina Pocora spune că mamele cu gemeni sau tripleţi pot merge la Direcţia Judeţeană de Prestaţii Sociale, pentru a înregistra dosarele pentru primirea indemnizaţiilor:.

La nivel naţional, de această măsură vor beneficia 1.726 de familii cu 2 gemeni şi 20 de familii, care au câte 3 gemeni, aflate în evidenţa Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale.

Totodată a fost reglementată şi acordarea indemnizaţiei, în cazul în care mama nu a realizat venituri în ultimele 12 luni, urmând cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar sau, după caz, universitar.

Ministrul Muncii a precizat că familiile care beneficiază de indemnizaţiile pentru creşterea copiilor vor primi banii retroactiv, începând de la data adoptării legilor care stabilesc acordarea acestor indemnizaţii.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.