Bani pentru parcuri in mediul rural

1

Graţie ministerului mediului, în Ialomiţa vor intra aproape două milioane de lei noi, cu destinaţie parcuri şi spaţii verzi.

Proiectele de la Albeşti, Jilavele, Făcăeni şi Feteşti au fost aprobate în şedinţa de guvern de miercuri. Acestea au fost depuse de administraţiile publice locale în programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi.

Astfel, comuna Jilavele, beneficiază de 900 de mii de lei pentru amenajarea unei zone verzi în comună. La Făcăeni, pentru reabilitarea şi extinderea parcului s-au alocat 117 mii lei. Pentru aceleaşi lucrări, Feteştiul primeşte 740 de mii de lei.

Pentru înfiinţarea de spaţii verzi, comuna Albeşti a primit 200 de mii de lei.

La nivel naţional, au fost aprobate 183 proiecte din toate judeţele ţării, selectate în cadrul Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului, prin realizarea de spaţii verzi în localităţi, în sesiunea 3-31 ianuarie 2008 şi în sesiunea 25 august – 5 septembrie 2008. O nouă sesiune de depunere a dosarelor de finanţare pe acelaşi program este în curs de desfăşurare, termenul limită de depunere a dosarelor de finanţare fiind 12 octombrie.

Clementina Tudor

1 comentariu

  1. Frumoasa intiativa,dar cred ca prioritatile la sat sunt cu totul altele.
    Sunt oameni harnici la sat si ar dori sa lucreze, sa traiasca decent, sunt copilasi ai caror parinti nu au bani sa le cumpere caiete si sunt printre ei destui dornici sa invete si sunt extrem de multe probleme pentru care ar putea fi alocati bani.
    Sunt necesare si spatiile verzi, dar ele pot fi amenajate si intretinute si cu ajutorul celor care primesc ajutor social (mare parte dintre ei stand pe marginea santului si cinstindu-se de la un ajutor social la altul).

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.