Bani pentru şcoli

0
40 de unităţi de învăţământ din judeţ au primit în ultima luna a anului circa 30 de miliarde de lei vechi pentru reabilitare, utilităţi şi investiţii.
Fondurile au fost alocate prin Hotărâre de Guvern în data de 13 decembrie, pentru lucrări de reparaţii şi chiar dotări la grădiniţe, şcoli şi grupuri şcolare din Ialomiţa.
Finantarile au fost făcute din bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului pe anul 2010, pentru cheltuieli de capital la unitati si institutii de invatamant preuniversitar, repartizate, după caz, prin inspectoratele şcolare şi primării.
Pentru utilităţi, Şcolile din Ciulniţa, Ciochina şi Manasia, au primit câte 100 de mii lei, Perieţi 80 de mii lei, Reviga 200 de mii lei, pentru două unităţi şcolare, Valea Măcrişului 30 de mii de lei, şi câte 10 mii lei Şcolile din Coşereni, nr 3 Urziceni, şi Sineşti.

Pentru reabilitarea localurilor de clase, se alocă 500 de mii de lei la Şcoala de Arte şi Meserii din Slobozia, 200 de mii la Cocora, 150 de mii de lei noi la Platoneşti, câte 50 de mii lei la Miloşeşti, Mărculeşti, şi Griviţa, 85 de mii de lei, pentru reabilitarea a două unităţi şcolare la Bucu,  20 de mii de lei pentru Scoala din Dridu, 15 mii pentru Scoala 2 Urziceni, şi câte 10 mii de lei la Adâncata, Borăneşti şi reabilitarea a două grădiniţe din Urziceni.
Tot prin inspectoratul şcolar s-au alocat 65 de mii de lei pentru investiţii la grădiniţa din satul Broşteni al comunei Ion Roată, 120 de mii de lei pentru investiţii noi la şcolile din Fierbinţi Târg şi 10 mii lei pentru reparaţii capitale la Şcoala din Maia.
În completarea unor acte normative din 2009, au mai primit bani pentru reabilitare, Şcoala de Arte şi Meserii din Reviga-140 de mii de lei, Şcoala din Cosâmbeşti-100 de mii de lei, la Albeşti-125 de mii de lei, Miloşeşti cu 72 de mii de lei şi Grădiniţa din Munteni Buzău- 50 de mii de lei. Şcoala 3 din Slobozia beneficiază pe aceeasi alocare de fonduri de 49 de mii de lei pentru reabilitare şi 72 de mii de lei pentru utilităţi. Finanţare pentru utilităţi mai primeşte Şcoala din Valea Măcrişului, în valoare de 55 de mii de lei. Liceului de Artă din Slobozia îi revine suma de 100 de mii de lei pentru investiţii, iar 15 mii de lei sunt bani alocaţi pentru o sală de festivităţi la unitatea şcolară din Sudiţi.
Judeţul Ialomiţa lipseşte din anexa 3 a finanţărilor din bugetul ministerului educaţiei, pentru ca în ultimul capitol, să figureze cu 500 de mii de lei pentru investiţii la Şcoala de Arte şi Meserii din Fierbinţi Târg, cu 200 de mii de lei pentru utilităţila Şcoala Ciulniţa, cu 130 de mii de lei pentru utilităţi la Şcoala din Gheorghe Doja, cu 70 de mii pentru utilităţi la grădiniţa din Grindu, câte 50 de mii de lei pentru reparaţii capitale la unităţi din Amara şi Gheorghe Lazăr, şi 40 de mii de lei pentru reabilitarea şcolii din Bărcăneşti. Aceste ultime sume sunt alocate prin conturile primăriilor întregesc finanţările din anumite localităţi care se regăsesc pe toate listele ministerului.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.