Bani puţini, cheltuieli mari

0
În 43 de localităţi din Ialomiţa, cheltuielile cu bunuri şi servicii au crescut, în primele 6 luni ale anului, comparativ cu anul trecut.
În urma analizei efectuate în teren de reprezentanţii Instituţiei Prefectului, la cererea primului ministru, a reieşit că în anul de criză, când s-au impus măsuri de reducere a cheltuielilor, în majoritatea unităţilor administrativ teritoriale din Ialomiţa s-au cheltuit mai mulţi bani pe servicii şi bunuri, procentul de creştere fiind de 0,5% per total în judeţ.
Potrivit bazei de date a Instituţiei Prefectului, în topul negativ al creşterilor se află Borăneşti, unde cheltuielile aferente primului semestru al anului în curs au crescut cu 146,1%,  faţă de  anul 2009, urmat de localitatea Traian cu o creştere a cheltuielilor de 127%, şi de Coşereni cu 108,4%.
Au existat însă şi autorităţi care au ţinut cont de indicaţiile venite de la Guvern şi au încercat limitarea cheltuielilor. Aici se regăsesc localităţile Munteni Buzău, unde creşterea a fost de doar 0,2 puncte procentuale, Dridu cu 0,6%, Bucu 1,2% şi Scânteia cu o creştere de 5,4%.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.