Banii noştri, drepturile noastre

0

De Ziua Mondială a Consumatorilor, instituţia abilitată să apere drepturile cumpărătorilor de bunuri şi servicii aduce în atenţia publică relaţiile dintre clienţii şi furnizorii din domeniul bancar.
Pentru 15 Martie 2012, tema aleasă în dezbatere şi promovare este conceptualizată în sintagma „Banii noştri, drepturile noastre: militează pentru o alegere reală în domeniul serviciilor financiare” şi urmăreşte să atragă atenţia asupra accesului la servicii financiare stabile, sigure şi corecte, astfel încât să răspundă şi protecţiei consumatorilor în condiţiile crizei financiare.
Comisarul şef al Oficiului judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Nicolae Răducanu precizează că în ultimii ani piaţa serviciilor bancare a fost bulversată de actul normativ care a produs efecte şi asupra contractelor aflate în desfăşurare.
Organismul care apără drepturile consumatorilor susţine că furnizorii de servicii bancare şi nebancare trebuie să asigure accesul la o serie întreagă de informaţii care să atragă atenţia clienţilor în mod transparent şi obiectiv asupra unor riscuri financiare, dar mai ales să elimine practicile comerciale incorecte.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.