Barbaria îngroapă România

0

_DSC2871

Proiectul de hotărâre prin care se dă undă verde pentru demolarea din temelii a Spitalului Vechi al Urziceniului a fost deja contestat de grupul social-democrat din consiliu.

Cei cinci consilieri PSD din Legislativul de la Urziceni au depus la sfârşitul săptămânii trecute la Registratura Primăriei o interpelare în care se solicită primarului Constantin Sava să precizeze dacă s-a efectuat ancheta solicitată în legătură cu devalizarea clădirilor din complexul ce urmează a fi demolat. În interpelare se reaminteşte faptul că în momentul mutării Spitalului în clădirea nouă de pe strada Teilor, toate clădirile aveau în funcţiune instalaţiile electrice, termice şi sanitare. Imobilele au fost preluate cu proces- verbal de Primărie care şi-a asumat responsabilitatea conservării acestora în vederea utilizării ulterioare în alte scopuri. Or, în ciuda faptului că s-a apelat la serviciile unei firme de pază, la această oră instalaţiile menţionate au dispărut, fapt consemnat şi în expertiza tehnică întocmită de un specialist autorizat şi prezentată Consiliului în luna iunie.
Consilierii social democraţi solicită edilului şef al Urziceniului să precizeze dacă în cei doi ani de cînd se plătesc serviciile de pază a dispus vreun control al clădirilor respective pentru a evita ajungerea în situaţia actuală şi dacă Poliţia a fost sesizată în legătură cu furturile.
În plus, în interpelarea social democraţilor se solicită Executivului să precizeze dacă s-au făcut demersuri în vederea găsirii unei noi utilităţi pentru clădirea în care a funcţionat secţia de interne şi dacă s-a dat răspuns în termenul stabilit de lege solicitării unei firme private de închiriere pe termen lung sau concesionare a clădirii care a găzduit în trecut secţia de pediatrie.
Proiectul de hotărâre prin care se va pecetlui, practic, soarta complexului de clădiri în care a funcţionat Spitalul Vechi, va fi supus votului consilierilor locali de la Urziceni în şedinţa de joi seară.
Robert Viorel Dinca, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.