Barjele ancorate pe Dunare sunt vandalizate de hotii de fier vechi

0

Politisti de frontiera de la Harsova  au depistat in zona km fluvial 240 pe malul stang al fluviul Dunarea, un grup format din 6 persoane care lucrau organizat pentru sustragerea si valorificarea de fier vechi de pe barjele aflate la locul de ancorare.

In fapt au fost prinsi doi barbati din Giurgeni, chiar in momentul in care aduceau la mal cu  barca o cantitate de 720 kg de fier vechi.  Inspirati de consatenii lor, alti doi tineri de 19 si 20 de ani, au sarit intr-o barca la intamplare si au pornit la taiat fier vechi din barjele ancorate, pentru a face rost de bani.

Alte doua persoane de peste 40 de ani din localitatea Gura Ialomitei, au fost prinse transportand cu caruta prin padure, fierul lasat pe mal de catre ceilalti patru.

Acestia din urma au declarat ca au gasit materialul feros pe malul stang al Dunarii si intentionau sa il vanda la o unitate de profil.

Prada, in cantitate de o tona si jumatate de fier vechi, a fost evaluata la 600 lei. Cei 6 braconieri de fier vechi s-au ales cu dosare pentru furt calificat.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.