Baroneasa Emma Nicholson a venit astazi la Slobozia pentru a vorbi despre reforma sistemului de protectie a copilului cu dizabilitati din România

0

Locatia seminarului a fost aleasa la recomandarea autoritatilor de la Bucuresti care au recunoscut ca Ialomita a facut cele mai mari progrese în acest domeniu.
Ce s-a discutat la acest seminar, Elena Marin care a fost prezenta stie mai multe si relateaza:  

audio vizita nicholson 

Initiativa acestei actiuni a pornit înca de anul trecut în urma discutiilor purtate între primii ministrii ai Marii Britanii si României si sotiile acestora care au decis sa vina în sprijinul promovarii drepturilor copilului cu dizabilitati.
Baroneasa Emma Nicholson, în prezent europarlamentar, dupa ce în urma cu câtiva ani a fost raportor pe problematica minorilor din institutii, a recunoscut progresele pe care România le-a facut în domeniul protectiei copilului si a propus premierului român sa împartaseasca si sa promoveze toate aceste realizari si altor state membre.
Un prim pas în acest sens a promis ca se va face anul viitor la reuniunea comitetului pe aceste problematici de la Parlamentul European unde va fi prezentat stadiul reformei din tara noastra.
Întrebata de Radio Campus care este impactul globalizarii asupra sistemelor de reforma din fiecare tara membra, baroneasa EMMA NICHOLSON a declarat ca nu poate fi decât unul pozitiv mai ales prin prisma faptului ca toate tarile uniunii au semnat un angajament comun de reabilitare a sistemului protectiei copiilor în general si al celor cu dizabilitati, în special. 
Baroneasa a mai spus ca una dintre valorile uniunii Europene este tocmai diferenta dintre oameni pe care se pune mare pret si tocmai de aceea, regulile societatii moderne trebuie sa conduca la eliminarea mentalitatilor de stigmatizare a persoanelor cu dizabilitati.
Ea a mai spus ca într-un timp foarte scurt, România ar putea deveni chiar lider în Europa la capitolul reformei protectiei copilului cu dizabilitati, oferind numeroase exemple pozitive, începând chiar cu judetul Ialomita.
Presedintele Consiliului Judetean Ialomita, SILVIAN CIUPERCA, în subordinea caruia se afla Directia pentru Protectia Copilului a spus însa ca mai sunt multe de facut în acest domeniu si ca numai o buna corelare între institutii ar putea rezolva o buna parte din problemele reformei.
Desi nu a putut participa direct la seminar, sotia premierului britanic, SARAH BROWN a fost prezenta prin intermediul unei înregistrari video oferita delegatiilor reunit si în cadrul careia a vornit despre bunele practici pe care românii le-au împartasit luna trecuta la o vizita similara.

Elena Marin

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.