Bătaie pe referendum la Căzăneşti

0

ukkjk

După două scrutine organizate pentru revenirea localităţii de la statutul de oraş la cel de comună, nevalidate din lipsă de cvorum, primarul şi consilierii locali îşi dispută dreptul de a iniţia un proiect de hotărâre pe această temă. 
Săptămâna trecută, edilul a cerut suplimentarea ordinii de zi cu propunerea ca oraşul Căzăneşti să redevină comună, dar iniţiativa a fost respinsă de consilierii locali PDL şi PPDD pe motiv că acest demers le aparţine de drept.
Culmea este că la Primărie se află depusă de luna trecută a treia iniţiativă cetăţenească prin care se cere organizarea unui nou referendum la Căzăneşti, dar propunerea nu a fost înaintată încă dezbaterii şi aprobării Consiliului Local.
Aşa se face că iniţiatorii au ajuns ,,cu jalba în proţap“ la Prefectură. 
De luna aceasta a intrat în vigoare cvorumul de 30% prezenţă la vot pentru validarea unui referendum, ceea ce sporeşte şansele locuitorilor din Căzăneşti care doresc ca localitatea să redevină comună din oraş. Reprezentanţii cetăţenilor doresc ca al treilea referendum să aibă loc în 2015 la sfârşitul lunii mai, indiferent de cine va fi iniţiat scrutinul.         
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.