Bătaie pe URBAN

1

foto: Florin Floreanu

Societatea URBAN este dorită de mai multe firme interesate să preia gestiunea serviciului local de apă la Slobozia.
Ofertele făcute în ultimele săptămâni de Combinatul chimic au fost dublate de intenţia operatorului regional din Constanţa de a concesiona serviciul public de apă şi canalizare la Slobozia.
Primarul Gabi Ionaşcu precizează că la discuţiile avute cu reprezentanţii RAJA aceştia nu s-au învoit să preia şi investiţiile derulate din bugetul local, dar mai ales nu au putut garanta menţinerea controlului preţurilor de către administraţia locală: “am cerut atunci ca RAJA Constanta sa ne garanteze trei lucruri: sa finanteze toate lucrarile care erau si sunt si la data aceasta in sarcina bugetului local, al doilea lucru, sa ne garanteze ca avem suficienta forta de a stabili pretul furnizarii serviciilor consumatorilor municipiului Slobozia, si al treilea lucru, preluarea acelei datorii pe care Urban o are catre societatea Amonil”.
Edilul municipiului reşedinţă de judeţ a mai declarat că, brusc, într-un termen foarte scurt de timp, atât oficial cât şi neoficial, mai mulţi doritori şi-au exprimat disponibilitatea de a prelua în administrare serviciul public de furnizare a apei la Slobozia: “actionarul la societatea Urban este municipiul Slobozia, iar consilierii reprezinta Adunarea Generala a Actionarilor, practic cei delegati de locuitorii municipiului sa ia decizii in numele lor. Un al doilea lucru, care este extrem de important, pana acum noi nu am putut sa absorbim fonduri externe, si din banii oamenilor, ai cetatenilor municipiului Slobozia, noi am realizat aceste obiective extrem de importante, care s-ar parea ca sunt extrem de atragatoare pentru cei doi ofertanti, cel putin pana la aceasta data. Trebuie sa spun ca nu sunt singurii, cel putin neoficial”. Primarul Gabi Ionaşcu apreciază că pentru deciderea sorţii Urbanului ar trebuie organizată o dezbatere publică şi chiar o consultare a cetăţenilor.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. Am inteles ca RAJA nu garanteaza mentinerea controlului preturilor de catre administratia locala ,plus ca practica niste preturi colosale, vizavi de preturile practicate de Urban.Atunci sa ne lase ,pentru ca populatia Sloboziei e saracita si nu mai poate face fata si la asa ceva .Si acestea sunt mari .fata de calitatea apei care ne este oferita.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.