Bătrâni terorizaţi de hoţi

0

IMG_1661

Bătrânii singuri, de la ţară, sunt terorizaţi de hoţi! Seară de seară, persoane necunoscute le cotrobăiesc prin gospodării şi le fură tot ce pot vinde sau consuma. În ciuda reclamaţiilor la poliţie, multe dintre furtişaguri se clasează ca fapte cu autori necunoscuţi, ceea ce-i încurajează pe hoţi şi îi îngrozeşte pe bătrâni:
audio BĂTRANI TEROROZATI
La Griviţa, locuitorii de la marginea străzilor, vecini cu câmpul, sunt practic la cheremul hoţilor. O femeie de 80 de ani povesteşte cum seară de seară îi aude cum îi dau târcoale şi se teme că la un moment dat vor intra peste ea în casă. Pe lângă zăvoarele trase, bătrâna propteşte şi câte un scaun în uşă, ca să poată adormi.
Autorităţile locale din Griviţa cunosc foarte bine situaţia şi încearcă stoparea fenomenului. Viceprimarul Daniel Rotaru spune că iluminatul public a fost extins şi urmează instalarea de camere video pe fiecare stradă.
În ultimele 3 luni, agenţii de la Postul de Poliţie Griviţa au înregistrat doar 4 reclamaţii de furt şi au soluţionat una, precizează reprezentantul Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Georgiana Deatcu.
Ialomiţenii sunt sfătuiţi să sune la 112 ori de câte ori sesizează dispariţia unor bunuri, dar mai ales când se simt ameninţaţi de prezenţa unor persoane necunoscute, şi în nici un caz să nu încerce să iasă afară din casă pentru a-i goni pe hoţi pentru că astfel şi-ar putea pune viaţa în pericol.              

Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.