Bilanţ ADR Sud Muntenia

0
Jurnalişti din cele 7 judeţe ale regiunii Sud Muntenia au participat ieri la bilanţul Agenţiei pentru dezvoltare rurală şi regională.
Reprezentanţii Organismului de intermediere a fondurilor europene s-au lăudat cu 750 de proiecte depuse, 80 contractate şi 10 finalizate. După activitatea înregistrată, ADR Sud Muntenia se clasează pe locul doi la nivel naţional, cu peste o mie de milioane de lei, fonduri accesate.
Directorul aujunct al Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia, Mariana Vişan, precizează că în momentul de faţă sunt în evaluare peste 200 de proiecte.
Pentru programul Regio, bugetul la nivelul regiunii este de 4,4 miliarde de euro, fonduri valabile până în 2013, cu destinaţie în dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale.
Măsurile de accesare a fondurilor, dar şi de conformare a beneficiarilor, au fost aduse în discuţie, fără ca reprezentanţii Agenţiei să accepte dificultăţile pe care le întâmpină autorităţile la implementarea proiectelor.
La nivelul judeţului Ialomiţa se derulează trei investiţii majore cu fonduri europene, intermediate de Agenţia de Dezvoltare: la Amara, drumul Ciochina-Orezu-Raşi şi Centrul pentru persoanele în vârstă de la Slobozia.
Alexandra Alexe, www.radiocampus

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.