Bilanţ DSVSA

0

hjkfhgfj

35 de tone de carne şi produse din carne au fost confiscate în urma controalelor efectuate luna trecută de către inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa. Alte trei tone de carne au fost dirijate spre unităţi de neutralizare la solicitarea agenţilor economici.
Controalele au avut ca scop verificarea modului în care agenţii economici cu activitate în domeniul producerii şi comercializării produselor din carne respectă prevederile legale referitoare la asigurarea condiţiilor de igienă, condiţiilor de temperatură necesare menţinerii lanţului frigorific dar şi trasabilitatea produselor şi aplicarea programelor de autocontrol
În timpul acţiunilor de control efectuate de către inspectorii Direcţiei a fost verificată activitatea a 25 de magazine alimentare, 13 unităţi de alimentaţie publică şi şase centre de prelucrare a laptelui . Au fost vizate şi opt ferme de porcine, una de păsări, un depozit de produse alimentare de origine animală şi o măcelărie.
Principalele deficienţe constatate au fost legate de asigurarea trasabilităţii produselor alimentare, efectuarea necorespunzătoare a acţiunilor de combatere a dăunăatorilor, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor şi comercializarea de animale vii fără ca acestea să fie insoţite de documente sanitar veterinare.
La constatarea abaterilor privind normele de sănătate şi bunăstare a animalelor, precum şi a celor privind siguranţa alimentelor inspectorii D.S.V. au aplicat un număr de unsprezece sancţiuni contravenţionale în valoare totală a amenzilor de 10.000 RON.
Robert Viorel Dincă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.