Bilanţ privind combaterea evaziunii fiscale din panificaţie

0

fg

36 de dosare penale, peste 400  de sancţiuni contravenţionale şi bunuri în valoare de 51.000  de lei indisponibilizate, este bilanţul poliţiştilor ialomiţeni în campania naţională privind combaterea evaziunii fiscale din panificaţie. 
Anul trecut, începând cu 1 februarie şi până pe 23 decembrie, în judeţ au fost efectuate peste o mie de controale atât la producătorii de produse de panificaţie, cât şi la cei care comercializează produsul finit către populaţie, fiind vizate inclusiv zonele în care se exportă cereale.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Andreea Loghin, precizează că în dosarele întocmite pentru evaziune fiscală sunt cercetate 18 persoane.
În cadrul campaniei au fost făcute 15 percheziţii domiciliare, la sedii şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale: 6 din Ialomiţa, 4 în judeţul Constanţa, 2 în judeţul Prahova şi 3 în municipiul Bucureşti.
Acţiunea a vizat 6 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, iar în urma percheziţiilor au fost ridicaţi peste 20.000 de lei, mai multe telefoane mobile, calculatoare şi laptop-uri. Totodată au fost indisponibilizate la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie două autoturisme de lux.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.