Bilanţul primei campanii S.O.S. Bătrânii Ialomiţei

4

foto: Florin Floreanu

Campania umanitară S.O.S. Bătrânii Ialomiţei s-a încheiat, dar proiectul de întrajutorare a semenilor va continua. Într-o săptămână de lucru intens, ideea de a-i sprijini pe ialomiţenii afectaţi de viscol şi ninsoare s-a concretizat în 12 tone de alimente, donate de slobozeni şi distribuite în fiecare gospodărie din Colelia, Grindu, Valea Măcrişului şi Grindaşi.
Iniţiatorul campaniei, Maria Petre, precizează că ultimele 100 de pachete, strânse după încheierea campaniei, vor fi împărţite unor persoane nevoiaşe din oraş: “Mii si mii de oameni au facut donatii. Mii de anonimi au contribuit la ceea ce in final a insemnat cam 12 tone de alimente, in valoare de 1,2 miliarde lei vechi, si un ajutor efectiv care a ajuns in fiecare batatura de crestin de la Colelia, Grindu, Valea Macrisului si Grindasi. Au fost 2000 de pachete. Aseara, dupa ce campania se inchisese de vineri, a trebuit sa ridicam in continuare de la Kaufland o gramada de ulei, zahar, conserve, pe care le vom distribui astazi celor mai necajiti oameni din oras”.
Campania S.O.S. Bătrânii Ialomiţei a fost susţinută deopotrivă de cetăţeni cu venituri modeste cât şi de persoane cu putere financiară. Organizatorul le mulţumeşte, în egală măsură, tuturor: “Ne-au ajutat, si le multumim din suflet: Itaro, AS EM Boiang, farmacia Diana, Romexpert, Omega Invest, Elsa, Internațional service, Cornelia Petcu, Dr Ella Ciupitu, Dr Marlene Constantinescu, Direcția Generală a Finanțelor Publice Ialomița, Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului, Direcția Județeană pentru Evidența Persoanei, Muzeul Județean Ialomița, Muzeul Agriculturii Ialomița, Camera de Comerț Ialomița, Nicolae Cuturela, Maltex, Copyprex, Economic 2002, Avicola Slobozia, Conte, Genius INF, Nicoleta Negoiță, Cornel Soare, Roxana Zavera, Orion, Expur, All Mar, Tritipan, Brutăria Aktas, Brutăria Eda, Brutăria Bavareză Gară, Oil Company, Bravo Distribution, Teletext, Bancpost Slobozia, Cargo, Magazinele Midagro, Iuliana Mateiu, Transmim, Comind, Kaufland, Lidl, domnul subprefect Gigi Petre, Nic Touring, Unitatea Militară Slobozia, Gura Ialomiței, Radio Campus, Antena 1 Slobozia. Le multumim tuturor si-i asiguram ca fiecare paine, fiecare gram de donatie pe care au facut-o, au ajuns in casele celor necajiti”.
Proiectul S.O.S. Bătrânii Ialomiţei va căpăta statut juridic şi va funcţiona exclusiv pentru sprijinirea locuitorilor judeţului aflaţi în necaz.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

4 comentarii

  1. Am urmarit cu atentie toate articolele dvs. pe aceasta tema . Toate felicitarile mele ptr. initiatori , si mai ales ptr. cei care au hotarat sa doneze cate ceva ptr. acei napastuiti ai sorti !Dar nu pot sa nu observ calitatea donatorilor . Si ma intreb , oare ce-i mana in lupta ? Ptr . ca puteau fi pur si simplu niste donatori anonimi , care vor sa faca un bine , nu sa le apara numele , sau firmele pe toate mediile ! Am avut de-a face si eu de-a lungul timpului cu strangeri de ajutoare ptr. persoane aflate cel putin temporar in starea de a fi ajutati cu cate ceva ptr. a-si putea continua cursul normal al vietii , si am intalnit f. multe persoane particulare , care au donat din putinul lor ptr. a-i ajuta pe cei in nevoie , dar au refuzat sa-si dea numele ! Si cum poti multumi unei institutii a statului ( MApN), ca te-a sprijinit ? In baza carei legi , a fost cumva Situatie de Urgenta la noi si noi nu stim ? Sau in baza conducerii de partid si de stat , si atunci asta seamana a campanie electorala ? D-na Maria Petre se mai gandeste cumva sa mai candideze la o alta functie in administratie ? Domnule Floreanu , puteti sa raspundeti ?

    • 1. Donatia nu s-a conditionat sub nicio forma de aparitia numelui firmei/persoanei in media. asa ni s-a parut noua ca e frumos, sa le multumim public.
      2. D-na Petre a declarat in repetate randuri ca nu mai este interesata de politica/administratie. Cel mai bine ar fi sa va raspunda chiar dansa.

  2. @ un cetatean – multumesc. Urmaresc cu atentie ceea ce spun meteorologii . Din pacate , zapada cazuta abundent in zona noastra , cumulata cu faptul ca mare parte din gurile de scurgere sunt inca infundate , mai mult ca sigur ca vor produce inundatii ( cel putin pe carosabil ) fapt ce va creea multe probleme participantilor la trafic . Rog autoritatile locale sa ia masuri privind curatarea scurgerilor , a.i sa ne putem desfasura activitatile normal , in continuare .

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.