Birou online pentru străinii din România

0

imagesÎn Ialomiţa şi în ţară funcţionează un birou on line pentru înregistrarea străinilor! Imigranţii au la dispoziţie un portal de depunere a documentelor privind regimul străinilor şi al cetăţenilor comunitari.
Biroul pentru imigrări al judeţului Ialomiţa oferă aplicanţilor oportunitatea de a face dovada îndeplinirii condiţiilor legale prin încărcarea on-line a documentelor justificative, înainte de prezentarea la birourile de lucru cu publicul.
Documentele sunt verificate de operatori care asigură un feed-back on-line şi programează solicitantul la o dată şi oră stabilite pentru a se prezenta la ghişeele, special amenajate şi dotate, în vederea preluării datelor biometrice şi a confruntării cu documentele originale.
Noua aplicaţie oferă utilizatorului posibilitatea de a verifica on-line, în orice moment, statusul cererii sale, iar termenul legal de soluţionare al acesteia începe de la data prezentării la ghişeu.
Persoanele al căror drept de şedere expiră în cel mult 30 de zile de la data transmiterii on-line a cererii de prelungire a dreptului de şedere sunt obligate să se prezinte la Biroul pentru imigrări al judeţului Ialomiţa, înainte de expirarea acestui termen.
Portalul poate fi accesat din site-ului public al Inspectoratului General pentru Imigrări, iar Biroul Ialomiţa invită solicitanţii să utilizeze noua aplicaţie pentru a beneficia de servicii publice eficiente şi rapide. Metoda de lucru lansată urmăreşte scurtarea timpului de aşteptare în faţa ghişeului şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.