“Biznis” cu anvelope furate

1

Judecătoria Slobozia a emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, împotriva a două persoane, care în perioada aprilie-noiembrie a acestui an, au sustras din depozitul unei societăţi comerciale din Slobozia anvelope în valoare de  peste 200.000 de lei.

Doi bărbaţi, unul din Slobozia, în vârstă de 28 de ani şi altul de 26 de ani, din Andrăşeşti au pus pe roate afacerea. Cel din Slobozia sustrăgea marfa din magazia la care era angajat ca paznic, după care vindea anvelopele, contra sumei de 50 de lei tânărului din Andrăşeşti, în vederea comercializării.

Cel din urmă le vindea la diverse persoane cărora le spunea că este distribuitor la o firmă care comercializează astfel de produse, solicitând preţuri apropiate de cele practicate pe piață. Pe fir a intrat poliţia şi toată tărăşenia a fost dată în vileag. Până în prezent au fost recuperate 18 anvelope, în valoare totală de 12.600 lei.

Cei mai păgubiţi din această afacere au fost cumpărătorii, pentru că au rămas şi fără banii daţi pe marfa la preţ de chilipir, dar şi fără bunurile cumpărate. Cu această ocazie, poliţia le recomandă cetăţenilor să refuze să cumpere valori sau obiecte a căror provenienţă nu o cunosc.

De asemenea, pentru prevenirea unor astfel de situaţii, proprietarii de societăţi comerciale sunt încurajaţi să contracteze sisteme de monitorizare video, care le pot permite descoperirea neregulilor în timp util.

Elena Oancea

1 comentariu

  1. cei mai pagubiti au fost cumparatorii? Va auziti ce spuneti? E o porcarie de articol. Cum poate fi un cetatean care cumpara niste anvelope de 1000 ron si le pierde sa fie mai pagubit decat societatea care a pierdut 200 000 ron? PENIBIL

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.